کفپوش اپوکسی یکی از محبوب‌ترین و مورد استفاده قرار گرفته‌ترین روش‌های پوشش دادن کف است. این نوع کفپوش از ترکیب دو ماده شیمیایی تشکیل شده است که در نتیجه ترکیب آن‌ها یک پوشش مقاوم و بسیار قوی برای کف ایجاد می‌شود. این پوشش معمولاً برای کف‌های صنعتی، تجاری و حتی خانگی استفاده می‌شود.

اپوکسی یک رزین سخت و مقاوم است که به‌طور گسترده در صنایع مختلفی مانند صنایع هواپیمایی، خودروسازی، ساختمان‌سازی و غیره استفاده می‌شود. این رزین به دلیل خواص مانند مقاومت بالا در برابر حرارت، شوک، خوردگی و سایر عوامل شیمیایی، بسیار محبوب است. در این متن به بررسی ویژگی‌ها، انواع، مزایا، و کاربردهای کفپوش اپوکسی می‌پردازیم.

کفپوش اپوکسی معمولاً از دو بخش تشکیل شده است: بخش A و بخش B. بخش A شامل رزین اپوکسی و بخش B شامل ماده‌ای است که به عنوان فعال‌کننده عمل می‌کند. برای تهیه کفپوش اپوکسی، باید این دو بخش را با هم ترکیب کرد تا یک ماده یکپارچه و همگن به دست آید.

کفپوش اپوکسی به دلیل خواص مانند مقاومت بالا در برابر سایش، خوردگی، حرارت و شوک، بسیار مناسب برای استفاده در محیط‌های صنعتی و تجاری است.

 همچنین، این نوع کفپوش به دلیل ظاهر زیبا و قابلیت شخصی‌سازی، برای استفاده در فضاهای خانگی و تجاری نیز مناسب است.

از دیگر مزایای کفپوش اپوکسی می‌توان به سهولت نصب، قابلیت تعمیر و بازسازی، مقاومت در برابر آب و رطوبت، قابلیت شستشو و ضد لغزش بودن آن اشاره کرد.

ویژگی‌های کلیدی کفپوش اپوکسی

مقاومت در برابر فشار

کفپوش اپوکسی به دلیل خصوصیات مواد اپوکسی، مقاومت بالایی در برابر فشار و ضربه دارد.

ضد لغزش

ویژگی ضد لغزش در کفپوش اپوکسی ایمنی در محیط‌های پرتردد را تضمین می‌کند.

مقاومت در برابر مواد شیمیایی

این کفپوش به خوبی مقاومت در برابر مواد شیمیایی مختلف از جمله اسیدها و قلیایی‌ها را ارائه می‌دهد.

سهولت در نگهداری

سطح صاف و غیرخاکی کفپوش اپوکسی، سهولت در نگهداری و تمیزی را بهبود می‌بخشد.

زمان خشک شدن سریع

اپوکسی به سرعت خشک می‌شود که این امر زمان نصب و بهره‌برداری را کاهش می‌دهد.

کفپوش اپوکسی اکسون یکی از مقاوم ترین، پر کاربرد ترین و همچنین به دلیل تنوع بسیار زیاد رنگی و کیفی مواد، زیباترین کفپوش رزینی و صمغی است که ضمن کاربرد بسیار وسیع آن در انواع صنایع، در فضاهای دکوراتیو نیز مورد توجه خاص طراحان خلاق و نواندیش می باشد.
کفپوشهای اپوکسی پیشتر به عنوان اولین و آخرین انتخاب و در واقع تنها کفپوش صنعتی که پاسخگوی نیاز های اکثر صنایع با کاربری های متفاوت بوده، شناخته میشد. اما با توجه به قابلیت های بسیار زیاد به تدریج مورد لطف و توجه معماران و طراحان صنعت ساختمان قرار گرفته و امروزه نقش بسزایی در دکوراسیون داخلی نیز ایفا می کند.
با توجه به تنوع بسیار زیاد کیفی و رنگی، و مقاومت بالا، پوشش های اپوکسی در انواع صنایع به کار رفته و به دلیل چسبندگی فوق العاده بر روی سطوح بتنی، سنگ، سرامیک و موزائیک و غیره، لایه به لایه با پوشش تمامی درز ها و خلل و فرج ها، بصورت کاملا یک دست و یکپارچه بر روی سطح اجرا می گردد.
کفپوش اپوکسی همواره به عنوان اصلی ترین محافظ سطوح، از سایش، فرسایش، خوردگی و هرگونه آسیب پذیری سطوح زیرین جلوگیری کرده است. اپوکسی به دلیل عدم جذب هر ماده دیگری، از خود کفپوش نیز محافظت می کند.
پوشش های رزین اپوکسی (مایع) بصورت یکپارچه و بدون درز قابل اجرا است. چسبندگی فوق العاده روی سطوح بتن، فلز و غیره داشته و در برابر مواد شیمیایی، شرایط بد آب و هوایی، گرما و سرما، اشتعال، قارچ و باکتری مقاوم می باشد.

 

لایه های کفپوش اپوکسی

پرایمر

پرایمر اپوکسی بتن اولین لایه کفپوش اپوکسی پارکینگ است.  این سیلر نفوذگر بر پایه رزین اپوکسی و سخت کننده پلی آمین بوده و بدون هیچپودری طراحی شده است. بدلیل گرانروی پایین، پرایمر قابلیت نفوذ در منافذ بتن، سنگ، گچ و چوب را دارا می باشد.

پرایمر اپوکسی با چسبندگی بسیار بالا به سطح بتن موجب افزایش چسبندگی کفپوش اپوکسی می گردد. از سوی دیگر مانع نفوذ رطوبت به روکش شده و از جدا شدن روکش جلوگیری می کند. این آستری منعطف، در اثرتنش های مکانیکی و حرارتی وارد بر سطح دچار تغییراتی مانند ترک و جدایش از سطح نمی گردد.

"<yoastmark

لایه تسطیح کننده کفپوش اپوکسی

 پودر اروزیل، میکرو سیلیس، رزین خالص اپوکسی و سخت کننده پلی آمین مواد تشکیل دهنده این لایه می باشند که جهت پوشش درزها و خلل و فرج احتمالی سطح مورد استفاده می¬گردد. این لایه چسبندگی بسیار بالا به سطح بتن، سنگ، موزائیک، فلز و … را داشته و از انعطاف پذیری بسیار بالایی برخوردار می باشد.

"<yoastmark

لایه نهایی کفپوش اپوکسی

"<yoastmark

0
فهرست